EnglishenEnglish
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Στέλλα-Μαρία Πουλή / Μαρία Λυμπερίδου / Ναταλία Κουτσοπέτρου / Μανώλης Παναγιωτάκης (Ελλάδα)

Ενημέρωση: 13-03-2017 16:14

– Διαδραστική πολυμεσική εγκατάσταση
Τίτλος: Sonic Narration
Τόπος: Βρυσάκι
Ημερομηνία: 20-22 Μαρτίου 2017
Ώρα:

 

Indoors audiovisual

Ο δημόσιος χώρος αποτελεί μια πολυαισθητηριακή εμπειρία. Το πλήθος των ερεθισμάτων, οι συνεχείς εναλλαγές, το απρόβλεπτο και το τυχαίο είναι στοιχεία που συνθέτουν το υπαρκτό χάος. Ο άνθρωπος δημιουργεί αυτό το «συμβαίνειν». Οι πολύπλευρες τοποθετήσεις του στην πραγματικότητα συντελούν στη μη περατή στοιχειοθέτηση αυτής. Η ιδέα, παρατηρεί αυτή τη διαδικασία δημιουργίας χάους και υστέρα προτείνει το μη προφανές της παρατήρησης. Με αφορμή το ότι ο ίδιος ο άνθρωπος αποτελεί τον συνθέτη μιας πραγματικότητας, επιθυμούμε να προβάλουμε και την ακρόαση - θέασή της. Η πολυμεσική εγκατάσταση στοχεύει να κινητοποιήσει και να προκαλέσει την ανθρώπινη ακρόαση και όραση. Πρόκειται για μια πρόσκληση στο συνθέτη, σε ενεργή παρατήρηση της δικής του σύνθεσης.

 

 

Η Στέλλα, η Μαρία αι η Ναταλία συναντήθηκαν στο Ηράκλειο στα εφηβικά τους χρόνια. Χάρη στο κοινό τους ενδιαφέρον για τις εικαστικές τέχνες και την performance art αποφάσισαν να συνδυάσουν τις διαφορετικές καταβολές τους και αυτή την περίοδο ερευνούν τις αναδυόμενες δυνατότητες των πολυμεσικών εγκαταστάσεων.

 


Στέλλα-Μαρία Πουλή

Η Στέλλα γεννήθηκε στο Ηράκλειο και σπουδάζει στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από τα σχολικά της χρόνια άρχισε να ασχολείται με τη μουσική σύνθεση και τη συγγραφή τραγουδιών και ήταν μέλος σε αρκετά μουσικά συγκροτήματα. Τελευταία πειραματίζεται με τα πεδία της performance art και της σύγχρονης μουσικής.

 


Μαρία Λυμπερίδου

Η Μαρία γεννήθηκε στην Ορεστιάδα και σπουδάζει στο τμήμα Αρχιτεκτόνων – Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει ασχοληθεί με τους τομείς του design, της γραφιστικής, της επεξεργασίας βίντεο και του montage. Επίσης έχει συμμετάσχει σε αρκετά workshop και εκθέσεις σχετικές με τις εικαστικές τέχνες και την αρχιτεκτονική.

 

 

Ναταλία Κουτσοπέτρου

Η Ναταλία γεννήθηκε επίσης στο Ηράκλειο και σπουδάζει στο τμήμα Αρχιτεκτόνων – Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει σε αρχαιολογικές ανασκαφές και αρχιτεκτονικές εκθέσεις και αυτή την περίοδο μελετά ζητήματα όπως η αστικότητα, η σωματικότητα και η επιτελεστικότητα στην τέχνη και την αρχιτεκτονική και η κοινωνική τέχνη.


Επιστροφή