EnglishenEnglish
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Ηρώ Δημητρίου (Ηνωμένο Βασίλειο - Ελλάδα) / Κατερίνα Αντωνοπούλου (Ελλάδα)

Ενημέρωση: 13-03-2017 16:59

– Soundwalk for smartphones outdoors & Indoor installation
Τίτλος: Resonant Paths
Τόπος: Ρομάντσο
Ημερομηνία: 20 Μαρτίου 2017
Ώρα: 19:00-22:00

 

Το έργο 'Resonant Paths' αποτελείται από μία παρέμβαση στον αστικό χώρο με τη μορφή περιπάτου. Ο περίπατος επαυξάνεται από ένα σύνολο ψηφιακών αποσπασματικών αφηγήσεων, που αρθρώνουν ένα δυναμικό αρχείο σύγχρονων ιστοριών. Η κυρίαρχη αφήγηση του τόπου αμφισβητείται, καθώς άτομα από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (πρόσφυγες, άστεγοι και ΑμεΑ) αποκαλύπτουν τη δικιά τους οπτική για την πόλη μέσα από τα ίχνη που αφήνουν στο διάβα τους. Το έργο 'Resonant Paths' καλεί τους επισκέπτες να περιπλανηθούν στο δημόσιο χώρο και να δημιουργήσουν μία μοναδική αφήγηση, εξερευνώντας και ανασυνθέτοντας τις αποσπασματικές αφηγήσεις αυτών των ανθρώπων.

Ηρώ Δημητρίου Βιογραφικό

Η Ηρώ Δημητρίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989. Όταν ήταν παιδί περνούσε τον περισσότερο χρόνο της σχεδιάζοντας, ζωγραφίζοντας και χορεύοντας. Μετά το σχολείο σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο της Κρήτης. Τα κύρια ενδιαφεροντα της επικεντρώνονται στην έρευνα πάνω στα πεδία της αρχιτεκτονικής, των οπτικών τεχνών και της ιστορίας και θεωρίας της τέχνης.

Κατερίνα Αντωνοπούλου Βιογραφικό

Η Κατερίνα Αντωνοπούλου είναι μηχανικός και new media artist. Έχει εργαστεί ως λέκτορας διαδραστικής τέχνης, επιμελήτρια και ερευνήτρια στην τομή της τεχνολογίας με την τέχνη και την εκπαίδευση. Η καλλιτεχνική της πρακτική συνδυάζει διαδραστικές εγκαταστάσεις και performance, οπτικοακουστική σύνθεση σε πραγματικό χρόνο, αλγοριθμικό βίντεο και αστικές παρεμβάσεις.

peqpez.net



Επιστροφή