EnglishenEnglish
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Νινέτα Βρετού (Ελλάδα)

Ενημέρωση: 13-03-2017 17:46

– Διαδραστική εγκατάσταση
Τίτλος#1: Invisible routes
α. Τόπος: Νομισματικό Μουσείο (κήπος)
Ημερομηνία: 18 Μαρτίου 2017
Ώρα: 12:00 - 16:00
Τίτλος#2: Lightbox
Ημερομηνία: Νομισματικό Μουσείο (κήπος) / Ρομάντσο
Ώρα:

 

‘Αόρατες διαδρομές’

Το έργο είναι μια επιτόπια εικαστική δράση σε δημόσιο χώρο, που επιχειρεί διαδραστικά να αποτυπώσει τις τυχαίες κατευθύνσεις των περαστικών και να απεικονίσει τις διαδρομές τους ως σχέδια πάνω στο έδαφος.
Το έδαφος μετατρέπεται σε ένα ζωγραφικό καμβά με σχέδια που ανανεώνονται συνεχώς και παράγονται από τα τυχαία βήματα των περαστικών. Τα βήματα τυπώνονται στο έδαφος και παραμένουν ορατά για σύντομο χρονικό διάστημα, συνθέτοντας διαδρομές μέσα στην πόλη. Στη συνέχεια τα βήματα εξαφανίζονται για να αντικατασταθούν από νέα. Η σωματική δράση –κίνηση των περαστικών γίνεται το μέσο που παράγει το έργο και του δίνει την τελική του μορφή.


Νινέτα Βρετού Βιογραφικό


Η Νινέτα Βρετού γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ζει στην Αθήνα.
Αποφοίτησε από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΑΠΘ, και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην φυσική στο Παρίσι. Επίσης είναι απόφοιτος εικαστικών τεχνών του ΑΚΤΟ, και κάτοχος BA of Fine Arts & Technology από το "University of Middlesex"
Εργάζεται ως μηχανικός τηλεπικοινωνιών και παράλληλα εξελίσσει το καλλιτεχνικό της έργο. Στα αντικείμενα που την ενδιαφέρουν περιλαμβάνονται η ζωγραφική, τα πολυμέσα, η φωτογραφία, και το βίντεο. Επίσης την απασχολεί η αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας στην δημιουργία διαδραστικών έργων καθώς και η συνδυαστική χρήση παραδοσιακών και νέων μέσων και τεχνικών.



Επιστροφή