EnglishenEnglish
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Anti Narrative Team (Ελλάδα)

Ενημέρωση: 13-03-2017 17:48

Χρήστος Μαρτίνης, Πάνος Παπαπαναγιώτος, Ιωάννης Αντάμης, Ιωάννα Ντούλα, Ηλέκτρα Λαζάρ, Μαρουσώ Αθανασίου και ο μουσικός Γιάννης Χολόπουλος
– Διαδραστική συμμετοχική πράξη ψηφιακής συγγραφής
Τίτλος: Διερευνώντας τους μηχανισμούς αφήγησης
Τόπος: Αίθουσα Ν. Εγγονόπουλος, Πάρκο Μ. Θεοδωράκη, Π. Μπακογιάννη 38-42, Βριλήσσια
Ημερομηνία: 18 Μαρτίου 2017
Ώρα: 17:00 – 19:00

 

 

To anti-narrative είναι ένα κλειστό σύστημα που περιλαμβάνει τον αναγνώστη, τον αφηγητή και τους συγγραφείς. Με τη βοήθεια του διαδικτύου η ομάδα των συγγραφέων χρησιμοποιεί τον αναγνώστη ως πρωτόλειο υλικό για τη λογοτεχνική δημιουργία. Ένα κείμενο που ξεκινά από τον αναγνώστη και επιστρέφει την ίδια στιγμή σε αυτόν ως λογοτεχνία. Διάρκεια: 2 ώρες

Παρουσίαση της πλατφόρμας και συζήτηση αφορμή την έννοια της αφήγησης (40')

Performance Antinarrative ( 60')

Συζήτηση για την performance (20')

Αριθμός συμμετεχόντων: 15

 

H λογοτεχνική performance Anti-Narrative αποτελεί ένα κλειστό σύστημα που χρησιμοποιώντας τη ζωντανή συγγραφή μέσω διαδικτύου απευθύνεται σε έναν μοναδικό αναγνώστη. Στην performance συμμετέχουν είτε ζωντανά είτε μέσω διαδικτύου πεζογράφoι και ποιητές από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Η performance έχει παρουσιαστεί με διαφορετικές συνθέσεις σε φεστιβάλ στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Λεμεσσό από το 2014 μέχρι σήμερα: PhotoBiennale Logos (Antinarrtive_LOGOS), Make ARt Festival, Mediterranean Art Bodies (ANtinarrative_Balance_), Back to Athens, Sardam Alternative Readings Festival, Insignificances (Antinarrative_Details), Open Nights of Art Festival.

H performance απευθύνεται σε περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία. Πριν την έναρξη της performance συγγραφείς και συμμετέχοντες επιχειρούν να ορίσουν την έννοια της αφήγησης και τη σχέση αναγνώστη-αφηγητή-συγγραφέα. (40'-50')

Στη συνέχεια η ομάδα ξεκινά την performance στην οποία παίρνουν μέρος και οι συμμετέχοντες. (60'-70')

Μετά τη λήξη της performance ακολουθεί σύντομη συζήτηση για τη διαδικασία της ζωντανής δημιουργίας και την εφαρμογή των αφηγηματικών κανόνων.

 



Επιστροφή