EnglishenEnglish
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

the Milena principle (Βέλγιο)

Ενημέρωση: 13-03-2017 17:28

– Φωτογραφίαs / Video / Soundscape / Soundwalk with smartphone outdoors
Τίτλος: Flyways
Τόπος: Ρομάντσο
Ημερομηνία: 16-20 Μαρτίου 2017
Ώρα:

 

SΕΑ ΒΟΡΝ, video with sound

HYTHLODAEUS, soundscape

Η βίντεο-παράσταση Sea Born και ο ηχότοπος Hythlodaeus βασίζονται στο κείμενο «Unfolding the City» του Geert Vermeire, και το «Siren» του Stefaan van Biesen. Αμφότερα βασίζονται σε επιτόπιες παραστάσεις και ηχογραφήσεις των Geert και Stefaan που έγιναν στη Βενετία και αργότερα στην Αμβέρσα, στο πλαίσιο του Βρετανικού project Οι Πόλεις και η Μνήμη. Τα έργα είναι εμπνευσμένα από την Ουτοπία του Τόμας Μορ και ιδιαίτερα από τον χάρτη της που έκανε ο Χολμπάιν το 1518. 

Το έργο δημιουργεί κάτι νέο απ' τα λόγια του Τόμας Μορ και τη συλλογική φαντασία καλλιτέχνες απ' όλο τον κόσμο - μια εντελώς καινούργια ουτοπία ήχου, δημιουργώντας ένα νέο ηχότοπο, φαντασιωνόμενοι πώς μπορεί να ακούγεται η ουτοπία (και η κοινωνία που ζει σ' αυτή).

Κυκλοφόρησε άλμπουμ με τίτλο Ουτοπία, διάρκειας 3 λεπτών.

Ηχότοπος 20 λεπτών.

 

 

Το Flyways - ρέοντας - πετώντας, ένα περπάτημα και ένα ηχοτοπίο είναι εμπνευσμένο από το πέταγμα των εντόμων, των διαδρομών και των ιχνών τους. Το Flyways αποτελείται από εγκατάσταση εσωτερικού χώρου και ενισχυμένης πραγματικότητας ήχο-σκηνές, που ενσωματώνουν εικονικό 3D πηγές ήχου που συνδυάζουν εξωτερικό χώρο, κίνηση και ήχο σε ένα περίπατο ήχου συγκεκριμένου χώρου. Επικεντρώνεται στην οπτική και ακουστική απεικόνιση ιχνών της λιβελούλας. Επίσης συνδυάζει τη φιλοσοφική σκέψη με τη βίο-γεωμετρική διάσταση μέσω της οποίας η ίδια η φύση δημιουργεί κατατετμημένα σχέδια. Στη βίο-γεωμετρία η σχεδίαση της κίνησης και του ήχου είναι μια αυθόρμητη ρύθμιση της ενέργειας που περιβάλλεται. Καθ' όλη τη διάρκεια αυτού του «μάντρα» της φύσης που αντικατοπτρίζεται στους κραδασμούς της αεροδυναμικής της λιβελούλας-πασίγνωστης στον κόσμο των εντόμων για την ικανότητά της να μετακινείται σε έξι διαφορετικές κατευθύνσεις – η ζωή ακολουθεί την πνοή του ανέμου και γίνεται ένα ρέον σχέδιο μεταμόρφωσης.

Εγκατάσταση και ηχητικές σκηνές αυξημένης πραγματικότητας

 



Επιστροφή