EnglishenEnglish
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Ανδρομάχη Βρακατσέλη (Ελλάδα) / Νέοι Πρόσφυγες Καλλιτέχνες από το camp της Φιλιππιάδας

Ενημέρωση: 13-03-2017 17:32

– Ηχητικές εγκαταστάσεις
Τίτλος#1: The politics of urban silence
Τίτλος#2: The soundscapes of flow
Τόπος: Ρομάντσο
Ημερομηνία: 16-20 Μαρτίου 2017
Ώρα:

 

Work#1

The Politics of Urban Silence

Σιωπές και ήρεμοι ήχοι στο κέντρο της Αθήνας μετά κυρίως τις διαδηλώσεις για την οικονομική κρίση. Ο θόρυβος των διαδηλωτών είναι πια μια ακουστική μνήμη. Το έργο The Politics of Urban Silence είναι μια ηχητική εγκατάσταση που παρουσιάζει τη μετατροπή της Αθήνας της κρίσης από θορυβώδη πρωτεύουσα σε πόλη φάντασμα. Στις διαδηλώσεις οι φωνές και οι μαζικές κινήσεις των διαδηλωτών μεταδίδονται ως δονήσεις στο εσωτερικό μεταλλικών αντικειμένων όπως κολώνες και κάγκελα. Οι δονήσεις αυτές των διαδηλώσεων ηχογραφήθηκαν με μικρόφωνα επαφής και αναμίχθηκαν ως ακουστική μνήμη με τη μεταγενέστερη σιωπή. Το έργο αποσκοπεί να δείξει την κενότητα του αστικού τοπίου ως αντήχηση της διαδήλωσης. Τη σιωπή ως πολιτική στάση.

 

Work#2

The Soundscape of Flow. At the end nothing is stationary.

Το Ηχοτοπίο της Ροής. Τίποτα δεν είναι σταθερό τελικά. Η αέναη κίνηση της ζωής μέσα από τους ήχους που γύρω μας αλλάζουν συνεχώς: Από το ποτάμι που ρέει, στα τζιτζίκια, στο γέλιο των παιδιών, το τραγούδι, το φύλλωμα των δέντρων καθώς κινείται με τον άνεμο. Ηχογραφήσεις που έγιναν από τους πρόσφυγες στον καταυλισμό της Φιλιππιάδας ως απτή απόδειξη και στάση ζωής της φράσης του Ηράκλειτου: Τα πάντα ρει και ουδέν μένει.

Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο πλαίσιο των μαθημάτων art therapy της ΑΜΑΚΑ

Το ηχοτοπίο είναι μια καλλιτεχνική πρακτική περιγραφής ενός τόπου μέσα από τις καταγραφές των ήχων του.

Σύλληψη και παραγωγή: Ανδρομάχη Βρακατσέλη

 

Ανδρομάχη Βρακατσέλη Βιογραφικό

Η Ανδρομάχη Βρακατσέλη ερευνά τον κόσμο μέσω του ήχου και της φωτογραφίας. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο πεδίο της ηχητικής τέχνης και του εκθεσιακού χώρου στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στις μεταπτυχιακές σπουδές της στη Μουσική Τεχνολογία στο Πανεπιστήμιο του York εξειδικεύτηκε στις διαδραστικές τεχνολογίες στην τέχνη και σχεδίασε εγκατάσταση που συνδύαζει ανίχνευση κίνησης, ήχο και φωτογραφία. Είναι εκπαιδευτικός συνεργάτης στον τομέα του ήχου, της εικόνας και των ψηφιακών μέσων του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, του Ευγενίδιου Ιδρύματος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς κα. Είναι πτυχιούχος drums και ασχολείται με τη φωτογραφία από το 1995 όπου και τη διδάσκει.


Επιστροφή